Apelsininis pyragas

Apelsininis pyragas

Apelsininis pyragas


Jums reikės:

  • 200g. grietinės
  • 3 kiaušinių
  • 200g. cukraus
  • 1 apelsino
  • 400g. miltų
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 3 valgomų šaukštų aliejaus

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti grietinę ir aliejų, gerai išmaišyti.



Paruošti apelsiną: Pirmiausia jį nuplikinti verdančiu vandeniu, poto nutarkuoti visą žievelę. Iš apelsino išspausti sultis.
Nutarkuotą žievelę ir sultis supilti į kiaušinių ir grietinės masę. Tada po truputį berti miltus kartu su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo popieriumi ištiestą blėtą ir dėti į įkaitintą orkaitę.
Kepti 180C temperatūroje apie 50 minučių.

P.S. Iškepusį apiberti cukraus pudra.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*