Bandelės su mėsos įdaru

Bandelės su mėsos įdaru

Jums reikės:

  • 500g miltų
  • 250ml pieno
  • 2 kiaušinių ( 1 į tešlą ir 1 aptepimui )
  • 5 šaukštų aliejaus
  • 11g sausų mielių
  • Arbatinio šaukštelio cukraus
  • Trupučio druskos

Pieną pašildyti, į jį suberti mieles bei cukrų ir palikti šiltai, kad išputotų. Kiaušinį išplakti su druska ir aliejumi ir supilti į pieno ir mielių masę. Suberti  miltus ir minkyti tol, kol tešla nelips prie rankų ir pasidarys elastinga. Išminkytą tešlą padėti šiltai, kad pakiltų.

Rankomis formuoti kiaušinio formos bandeles, dėti įdarą, aptepti  kiaušinio plakiniu ir kepimo formoje palikti apie 20min, kad pakiltų.
Kepti iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bandelės pasidarys gražios auksinės spalvos.

Įdarui:

  • 400g maltos kiaulienos
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • Druskos, pipirų
  • 0,5 stiklinės vandens

Keptuvėje apkepti smulkiai pjaustytą svogūną, sudėti maltą mėsą. Kepti vis pamaišant, kol mėsa šiek tiek paruduos. Supilti vandenį ir šiek tiek patroškinti. Suberti druską ir pipirus. Taip pat galite įberti savo mėgstamų prieskonių.

Įdarą atvėsinti ir tik tada įdaryti į bandeles.

 

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*