„Biliašai“ – spurgos su mėsa

„Biliašai“ – spurgos su mėsa

„Biliašai“ – (nostalgija iš tų laikų, kai pirkdavom Kauno traukinių stotyje)

Mielinei tešlai reikės:

„Biliašai“ – spurgos su mėsa

  • 1 kiaušinio
  • Trupučio druskos
  • 250 g. miltų
  • 100 ml. šilto pieno
  • 1 arbatinio šaukštelio aliejaus į tešlą
  • 2 arbatinių šaukštelių sausų mielių

Mėsos įdarui reikės:

  • 400 g. maltos kiaulienos
  • 100 ml. pieno
  • 2 svogūnų
  • Druskos
  • Juodųjų ir aštrių raudonų pipirų
  • Aliejaus virimui

Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą: kiaušinį išplakti su druska, poto pilti šiltą pieną ir aliejų ir pabaigoje suberti miltus su mielėmis. Išminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta.
Tada tešlą padėti šiltai, kad pakiltų (apie 1 val.).

Ruošiame įdarą: svogūną supjaustome smulkiai (kuo smulkiau – tuo geriau). Į mėsą sudedame svogūnus, druską, pipirus ir supilame pieną. Viską atsargiai perminkome.

Imame pakilusią tešlą, ją atsargiai perminkome. Tešlą padaliname į 8 vienodo dydžio gabalėlius. Pasibarstome ant stalo miltų, imame gabalėlį tešlos ir rankomis suvoliojame gražų apvalų kamuoliuką ir iš jo rankomis suformuojame apvalų nestorą paplotėlį. Ant jo dedame šaukštą mėsos įdaro ir jį pasklaidome.Tada suimame paplotėlio kraštus viduryje ir suspaudžiame viršuje ir vėl suformuojame paplotėlį.Taip padarome visus likusius.

“Biliašus“ dedame į gerai įkaitintą aliejų ir verdame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Iškeptus rekia dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

P.S. Patys tikriausi “biliašai“ kepami su jautiena.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*