Obuolių saldainiai su griliažu

Obuolių saldainiai su griliažu

Jums reikės:

  • 500g obuolių
  • 350g cukraus
  • 50g riešutų
  • 2 vaflių
  • 100g juodo šokolado

Nuluptus obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis ir užberti 200g cukraus.
Palaikyti, kol atsiras sulčių. Poto virti ant lėtos ugnies, kol masė sutirštės.

Griliažas: 150g cukraus kaitinti keptuvėje maišant, kol cukrus išsileis ir patamsės. Tada supilti plonu sluoksniu į indą, pateptą aliejumi ir palikti, kad sustingtų.

Sustingusį griliažą sulaužyti ir kartu su smulkintais riešutais suberti į obuolių masę. Viską išmaišyti.

Masę užtepti ant vaflio 2 cm storio sluoksniu ir uždengti kitu vafliu.
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje ir aplieti atvėsusius vaflius. Padėti vėsiai, kad sustingtų šokoladas.

Atšalusius supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.

 

Komentavimas užrakintas.