Tikrasis Napoleonas

Tikrasis Napoleonas

Jums reikės:

  • 2,5 stiklinės miltų
  • 250g sviesto
  • Pusės stiklinės „parūgštinto“ citrinos sultimis vandens
    Kremui:
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 1,5 šaukšto krakmolo
  • Pusės stiklinės cukraus
  • 200g sviesto
  • Vanilinio cukraus
  • Keleto šaukštų juodųjų serbentų džemo

Ant medinės lentelės kapokite sviestą su miltais. Po truputį pilkite „parūgštintą“ vandenį, kol pasidarys minkoma tešla.
Išminkytą tešlą šaldykite apie 1 valandą.
Tada iškočiokite 6 lakštus, dėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Lakštus subadykite šakute, kad kepant mažiau deformuotųsi.
Lakštai kepami apie 10min 170C orkaitėje.

Tikrasis Napoleono tortas

Tikrasis Napoleono tortas


Iškepti lakštai sutepami kremu, o vienas sluoksnis pertepamas džemu.
Susluoksniavus tortą, paskutinį lakštą sutrupinkite ir trupiniais papuoškite torto viršų bei šonus.

Kremas:
Krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirkite su cukrumi ir maišant po truputį pilkite tirpintą krakmolą. Kaitinkite 2 – 3 minutes, kol kremas sutirštės. Kai kremas atvės, jį sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir vaniliniu cukrumi.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*