Turkiškas pyragas „Revani”

Turkiškas pyragas „Revani”

Jums reikės

  • Stiklinės jogurto
  • 3 kiaušinių
  • 4 šaukštų aliejaus
  • Stiklinės manų kruopų
  • Pusės stiklinės cukraus
  • 4 šaukštų miltų
  • Šaukšto vanilinio cukraus
  • Šaukšto kepimo miltelių
  • Pusės citrinos sulčių
  • 2 šaukštų smulkintų lazdyno riešutų
  • 4 šaukštų kokoso drožlių papuošimui

Sirupui

  • 1 stiklinės cukraus
  • 1,5 stiklinės vandens
  • Pusės citrinos sulčių

Iš duotų produktų eilės tvarka, išskyrus  lazdyno ir kokoso riešutus, padarome tešlą. Ją supilame i aukštesniais kraštais, nedidelę kepimo skardą. Apiberiame smulkintais lazdyno riešutais. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyragas gražiai apskrus.

Kol pyragas kepa, iš duotų produktų, apie 10 min., verdame sirupą.
Ant iškepusio pyrago užpilame išvirtą ir pravėsusį sirupą. Kai sirupas visiškai susigers, tada pyrago viršų apibarstome kokoso riešutų drožlėmis.

 

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*