Varškės pyragas

Varškės pyragas

Jums reikės:

  • 500g kreminės varškės
  • 250g maskarponės sūrio
  • Indelio saldaus kondensuoto pieno
  • 3 kiaušinių
  • Šaukšto  citrinos sulčių
  • 200g sausainių
  • 90g sviesto
  • Šokolado papuošimui

Sausainius susmulkiname iki trupinių. Išlydome sviestą ir sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Dedame sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.

Sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis, tik nepermaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Iš orkaitės ištraukiame sausainių pagrindą. Ant jo supilame varškės masę. Vėl dedame į orkaitę, tik dabar temperatūrą sumažiname iki 160 C laipsnių. Kepame apie 1 valandą, kol varškės masė sutvirtėja. (Tačiau galutinai varškė sutvirtės vėsdama)

Šiek tiek pravėsusio pyrago viršų puošiame tirpintu šokoladu.
Pyragas pats skaniausias kai valgomas kitą dieną.
 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*