“Vėduoklės“- įdarytos bulvės

“Vėduoklės“- įdarytos bulvės

Jums reikės:

  • 8 žalių didesnių bulvių
  • Druskos, pipirų
  • 300g. maltos mėsos
  • 1 didesnio svogūno
  • 1 morkos
  • 100g. sviesto
  • 200ml. grietinėlės
  • Aliejaus bulvėms apkepti

Bulves nulupame, nuplauname ir nupjauname joms apačią, kad galėtų stovėti. Tada supjaustome panašiai kaip vėduoles (išpjauti kas antrą bulvės tarpą iki galo neįpjaunant) ir įtriname druska ir pipirais.

Pusę svogūno smulkiai supjaustome ir sudedame į mėsą. Įberiame pagal skonį druskos ir pipirų. Taip paruošta mėsa įdarome bulves. Jas dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš visų pusių. Iškeptas bulves dedame į troškintuvą.

Įdarytos bulvės „Vėduoklės“

Morką sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome ir viską pakepiname svieste iki gražios auksinės spalvos. Tada visą keptuvės turinį supilame ant bulvių. Dar įpilame stiklinę vandens ir kai užvirs, supilame grietinėlę. Troškinti ant nedidelės ugnies tol, kol bulvės suminkštės.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*