Žuvies vyniotinis

Žuvies vyniotinis

Jums reikės:

  • 1,5kg šviežios menkės arba jūros lydekos
  • 2 virtų kiaušinių
  • 200g sviesto
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų

Žuvies vyniotinis

Žuvį supjaustyti nedideliais gabalėliais, įtrinti druska ir pipirais, palaikyti apie 15 minučių, kad pasimarinuotų. Tada žuvį gerai iškepti. Kai atvės, išimti kaulus ir sumalti.
Iš virtų kiaušinių išimti trynius ir sumaišyti su kambario temperatūros sviestu. Peiliu smulkiai sukapoti kiaušinių baltymus. Žuvį, trynių su sviestu masę bei baltymus sumaišyti. Labai gerai viską reikia išsukti.
Tada paimti tokį indą, kokios norite formos vyniotinio. Indą ištiesti maistine plėvele, sukrėsti visą masę ir uždengti plėvele vyniotinį iš viršaus. Paslėgti ir padėti į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Skanaus..

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*