Kuskuso salotos
Jums reikės
- 2 nedidelių agurkų
- Paprikos
- 100g tarkuoto „Džiugo“ sūrio
- Šiek tiek šviežių petražolių
- 150g juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 250g nevirtų kuskuso kruopų
Užpilui
- 50ml alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- Pusės citrinos sulčių
- Šaukšto džiovintų priekoninių žolelių mišinio
Kuskusą paruošiame taip, kaip parašyta ant pakuotės. Į paruoštą kuskusą suberiame pusiau perpjautas alyvuoges, smulkiai pjaustytus agurkus ir papriką, taip pat smulkintas petražoles. Beriame tarkuotą sūrį. Atsargiai, šakute išmaišome ir ant viršaus pilame paruoštą užpilą.
Užpilui: alyvuogių aliejų sumaišome su spaustos citrinos sultimis, sutrintomis česnako skiltelėmis bei prieskoninėmis žolelėmis. Salotas puošiame petražolės šakele.