
Grybukai pagal senovinį receptą
Jums reikės:
- 200g kepimo margarino
- 3 didelių šaukštų dirbtinio medaus
- 120g cukraus
- 3 trynių
- 100ml grietinės
- 1 šaukšto meduolių prieskonių
- 1 arbatinio šaukštelio sodos
- Miltų, kad tešla būtų minkšta
Sodą suberiame į grietinę ir paliekame, kol susiruošime medų.
Margariną išlydome. Poto beriame pusę cukraus kiekio, meduolių prieskonius, medų ir maišant kaitiname ant lėtos ugnies, kol ištirps cukrus.
Palaukiame kol atvės.
Į jau atvėsusią masę pilame grietinę, ištrintus trynius, likusį cukrų ir miltus. Gerai išsukame.
Grybukų kepimo formą gerai įkaitiname. Kad kepant pirmą kartą grybukai nepriliptų, reikia šiek tiek patepti keptuvę aliejumi.
Tada dviejų šaukštelių pagalba dedame tešlą į keptuvę ir kepame ant labai lėtos ugnies vis apvartant keptuvę.
Iškeptus grybukus aptepame glaistu.
Glaisto receptą rasite: (čia)