Kanelės

Kanelės

Jums reikės

  • 500ml pieno
  • 3 kiaušinių trynių
  • 1 kiaušinio
  • 200g cukraus
  • 150g miltų
  • 50g sviesto
  • Pusės didelio šaukšto vanilinio cukraus
  • Pusės didelio šaukšto druskos
  • 25 ml romo

Užviriname pieną su sviestu ir vaniliniu cukrumi.

Kitame inde sumaišome kiaušinį su tryniais, cukrumi ir druska. Po truputį suberiame miltus ir išmaišome šluotele, kad neliktų miltų gumuliukų. Kai tešla gražiai sušoka į vieną gabalą, tada dalimis supilame pieną, vis pamaišant. Pabaigoje supilame romą. Tešla gaunasi labai skysta.

Dedame tešlą visai parai į šaldytuvą. Per tą laiką tešla šiek tiek sutirštėja, gaunasi sodresnio skonio.

Kitą dieną, tešlą išėmę iš šaldytuvo permaišome.

Prieš kepant, silikonines kanelių formeles atšaldome šaldytuve arba šaldymo kameroje ir poto jas ištepame tirpintu sviestu.

Tešlos į formeles pilame didesnę pusę. Dedame į iki 230 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 minučių. Poto sumažiname temperatūrą iki 180 C laipsnių, durelių neatidarinėjame ir toliau kepame apie 30 ar 40 minučių, kol kanelių viršus gražiai paruduos.

Dar karštas kaneles išimame iš formelių ir paliekame  kuriam laikui, kad gražiai sutvirtėtų.

 

Komentavimas užrakintas.