Žagarėliai

Žagarėliai

Jums reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 2 didelių šaukštų grietinės
  • 200g riebios varškės
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1-1,5 stiklinės miltų
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • Vanilinio cukraus

Sodą sumaišyti su grietine ir palikti pastovėti 10-15 min.

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti grietinę ir miltus. Tešlą išminkyti. Tešla turi būti minkšta, todėl visų miltų gali ir nereikėti. Kočiojant tešlą, būtina ant stalo pabarstyti miltų.

Iškočiojamas plonas lakštas ir supjaustoma juostelėmis, kurios per vidurį įpjaunamos ir perneriamos.

Žagarėliai verdami gerai įkaitintuose riebaluose.
Atvėsę žagarėliai apibarstomi cukraus pudra.

 

Komentavimas užrakintas.