Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Jums reikės:

Bandelės su cinamonu

  • 1 kg miltų
  • 200 g sviesto
  • 500 ml pieno
  • 50 g šviežių mielių
  • 100 g cukraus
  • 1 valgomas šaukštas vanilinio cukraus
  • Kiaušinis aptepti bulkutėms

Įdaras:

  • 70 g sviesto
  • 3 valgomi šaukštai cinamono
  • 5 valgomi šaukštai cukraus

Mieles truputį pakildinti su šaukšteliu cukraus ir puse stiklinės šilto pieno.
Į indą dėti miltus, likusį pieną, cukrų, vanilinį cukrų ir peiliu sukapotą sviestą. Taip pat pakilusias mieles. Viską labai gerai išminkyti ir padėti šiltoje vietoje 1 valandai, kad tešla pakiltų. Pakilusią tešlą padalinti į dvi dalis. Vieną dalį dėti ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti keturkampį.



Ištirpinti įdarui skirtą sviestą. Pusę jo supilti ant tešlos ir ištepti. Sumaišyti cukrų su cinamonu ir pusę mišinio suberti ant tešlos, tada ją tvirtai suvynioti į ritinį. Supjaustyti 2-3 cm ilgio gabaliukais ir sudėti į keksiukų formeles.Tą patį padaryti ir su likusia tešla.
Bandeles aptepti kiaušinio plakiniu ir dar pakildinti apie pusę valandos.
Kepti 15-20 minučių 180C temperatūroje.

P.S. Geriausia naudoti silikonines keksiukų formeles, nes jų nereikia sutepti sviestu ir lengvai išsiima. Bandelės, iškeptos keksiukų formelėse, nesusispaus kaip skardoje.
Skaniausios – šiltos.

Bandelės su cinamonu

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*