Biskvitas

Biskvitas

Jums reikės:

Biskvitas

  • 5 kiaušinių
  • 125g cukraus
  • 125g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Trupučio nutarkuotos citrinos žievelės

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus šiek tiek paplakite, po truputį suberkite pusę cukraus kiekio ir išplakite iki standžių putų.

Trynius gerai išplakite su likusiu cukrumi,druska ir nutarkuota citrinos žievele.
Plakite tol, kol cukrus visiškai ištirps, o masė kelis kartus padidės.

Tada šiek tiek baltymų masės sumaišykite su tryniais. Po šaukštą berkite miltus kartu su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišykite likusius baltymus.

Tešlą pilkite į kepimo popieriumi ištiestą formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių.
Iškepusį biskvitą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.

 
Tags:

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*