Bulviniai lietiniai blyneliai

Bulviniai lietiniai blyneliai

Jums reikės

  • 5 nedidelių bulvių
  • 250 ml pieno
  • 250 – 300g miltų
  • 3 – 4 skiltelių česnako
  • 3 kiaušinių
  • Nubraukto šaukšto cukraus
  • Arbatinio šaukštelio druskos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • Žiupsnelio šviežių krapų

Bulves supjaustyti pusiau, užpilti vandeniu, kad apsemtų ir išvirti. Išvirusias bulves sutrinti blenderiu, kartu su vandeniu, kuriame virė. Tada sudėti kiaušinius, aliejų, druską, cukrų, sutrintą česnaką bei miltus ir bemaišant supilti į užkaitintą iki virimo pieną. Pabaigoje suberti krapus. Tešla turi gautis šiek tiek tirštesnė negu paprastų lietinių blynų.

Tešlą paliekame pastovėti apie pusę valandos ir poto įkaitintoje keptuvėje kepame plonus lietinius blynelius. Juos galima valgyti ir su mėsos įdaru.

 

Komentavimas užrakintas.