Emigranto tinginys
Jums reikės:
- 150g. cukraus
- Dviejų valgomųjų šaukštų kakavos
- 200g. margarino
- 50ml. pieno
- 400g. arbatinių sausainių
Šį kartą parodysime Jums, kaip pasidaryti tinginį neturint nei „lietuviškų” sausainių, nei saldaus sutirštinto pieno.
- – Saldų sutirštintą pieną pakeičiame nedideliu kiekiu paprasto pieno ir cukraus.
- – Sausainius renkamės paprasčiausius, be jokių priedų, tam puikiai tinka „arbatiniai”
Sausainius sutrupiname kiek didesniais gabalėliais, nei įprastai (nes šie sausainiai yra labiau „tirpesni”, nei įprasti „lietuviški”).
Atskirame indelyje sumaišome cukrų su kakava.
Į metalinį dubenėlį dedame kubeliais supjaustytą margariną ir lydome ant nedidelės ugnies. Supilame cukraus ir kakavos mišinį, išmaišome, kol ištirps ir įpilame pieną.
Tada kaitiname kol masė taps šiek tiek tirštesnė ir supilame viską ant sutrupintų sausainių. Gerai išmaišome ir pilame į politeleninį maišelį.
Masę maišelyje stipriai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, kad sustengtų.
1 komentaras