Kalėdinė eglutė

Kalėdinė eglutė

Jums reikės:

  • 100 g. sviesto
  • 200 g. medaus
  • 250 g. cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 600 g. miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Pagal skonį prieskonių meduoliams

Sviestą, cukrų ir medų pakaitiname maišant ant lėtos ugnies, kol ištirps cukrus. Tada suberiame prieskonius ir palaukiame, kad masė atvėstų.

Į atvėsusią masę mušame kiaušinius ir beriame po truputį persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Tešlą gerai išminkome ir padedame šaltai 4 – 5 valandoms, kad ji gerai sutvirtėtų.
Kočiojame 1cm storio lakštus.

Iš popieriaus išsikerpame įvairių dydžių šešiakampes žvaigždutes. Popierines žvaigždutes dedame ant iškočiotos tešlos ir išpjauname kiekvieno dydžio po dvi.
Tada dedame ant skardos ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Eglė pradedama klijuoti, kai gerai atvėsta. Pradedame klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Klijuojame rudu glajumi, o puošiame – baltu.
Jeigu norite, kad eglutė atrodytų dar spalvingesnė, galima į baltą glajų įlašinti kelis lašus raudonos spalvos dažų.

Eglė ilgai nesensta. Galima laikyti gana ilgai, tik reikia laikyti sausai.
Kaip gaminamas rudas ir baltas glajus skaitykite čia->

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*