Kaštonai

Kaštonai

Jums reikės:

  • 1 stiklinės cukraus
  • Pusės stiklinės grietinės
  • 200g. sviesto
  • 4 kiaušinių trynių
  • Pusės arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 valgomųjų šaukštų dirbtinio medaus
  • Miltų tiek, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų

Sviestą ištirpiname. Į jį sudedame cukrų, medų ir gvazdikėlius ir pakaitiname ant lėtos ugnies maišant kol ištirps cukrus.

Į pravėsusią masę supilame ištrintus trynius su grietine ir gerai masę išsukame. Po truputį pilame miltus su kepimo milteliais. Miltų tiek, kad tešla neliptų prie rankų, bet būtų ne per kieta.

Rankomis darome nedidelius apvalius 2-3 cm dydžio sausainiukus ir kepame iki 170C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

Kaštonų gamyba


Baltu glajumi ištepame dvejų iškeptų sausainėlių vidines puses ir į vidų įdedame glazūruotą žirniuką ar riešutą. Sulipdome po du, paliekant vieną praplyšusį kąštono šoną. Taip padarome su visais sausainiukais ir paliekame, kad gerai išdžiūtų.

Tada nusidažome baltą glajų žalia spalva. Tepame vieną kaštono pusę žaliu glajumi ir iš karto formuojame kaštonui spygliukus. Visa tai daryti yra patogiausia su arbatiniu šaukšteliu. Taip nudažome visus kaštonus ir paliekame, kad labai gerai išdžiūtų.

Kaštonų gamyba #2


Kai išdžiūsta, taip pat dažome ir antrą kaštono pusę ir vėl paliekame džiūti.
Kai kaštonai visiškai išdžius, baltu glajumi padarome kraštelius. Juos geriausia daryti konditeriniu maišeliu.

Baltas glajus:

  • 2 kiaušinio baltymai
  • 300g. cukraus pudros
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
  • Baltymus sukame mediniu šaukštu, vis įpilant cukraus pudros ir citrinos rūgšties. Masė turi būti stangri. Kai pakabiname šaukštu, ji turi stovėti.
    P.S. Glajaus iš šios duotos normos Jums tikrai bus mažai, todėl turėsite pasidaryti dar.

     

    Atsakyti

    El. pašto adresas nebus skelbiamas.

    *