Keksiukai su mielėmis
Jums reikės:
- 120g. sviesto
- 1,5 stiklinės miltų
- 3 šaukštų cukraus
- 3 kiaušinių trynių
- 10g. mielių
- Tarkuotos citrinos žievelės
- 4 šaukštų romo
- Žiupsnelio druskos
- Trupučio razinų
Iš trijų šaukštų šilto vandens, šaukšto cukraus, mielių ir vieno šaukšto miltų užmaišykite raugą, užklokite šiltai ir palikite kol pakils.
Sviestą su druska ir likusiu cukrumi išsukite iki baltumo, sudėkite kiaušinių trynius, tada suberkite likusius miltus su razinomis, dėkite raugą, berkite citrinos žievelę ir išminkykite iki vientisumo.
Keksiukų formeles ištepkite sviestu, iki pusės pripildykite tešlos ir dar kartą pakildinkite.
Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels.
Iškepusius keksiukus apliekite romu.