Lašišos apkepas
Jums reikės:
- 2 virtų kiaušinių
- 2 žalių kiaušinių
- Svogūno
- 800g. maltos lašišos mėsos
- 4 batono riekelių
- Druskos, pipirų
- 2 šaukštų manų kruopų
Į lašišos mėsą sudėti pakepintą svogūną, piene išmirkytas batono riekeles, druską ir pipirus. Įmušti kiaušinius, suberti manų kruopas ir gerai išmaišyti masę.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi arba gerai ištepti sviestu. Į formą supilti pusę masės, ant jos sudėti virtus kiaušinius (aš dėjau nepjaustytus, o jūs galite supjaustyti į 2 ar 4 dalis). Juos lengvai paspausti ir ant viršaus supilti likusi1 masę. Paviršių išlyginti.
Kepti 180 C orkaitėje, kol apkepas gražiai apskrus ir pakils.
Valgomas šaltas su majonezu.