
Mielinės spurgos
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 100g. cukraus
- 100ml. šilto pieno
- 250g. miltų
- 1 arbatinio šaukštelio aliejaus (į tešlą)
- 2 arbatinių šaukštelių sausų mielių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- Aliejaus virimui
Kiaušinį gerai ištrinti su cukrumi ir su vaniliniu cukrumi. Pilti šiltą pieną (bet tik nekarštą) ir aliejų. Vėl išmaišyti. Suberti mieles kartu su miltais. Išminkyti (tešla turi būti minkšta).
Padarytą tešlą padėti šiltai, pusei valandos, kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos daryti nedideles spurgutes (mums išėjo 12 spurgų) ir vėl palikti ant stalo apie 15-20 minučių, kad pakiltų.
Virti aliejuje. Kai atvės, užbarstyti cukraus pudra.