Nuga su riešutais

Nuga su riešutais

Jums reikės:

Nuga su riešutais

  • 400ml medaus
  • 500g migdolų arba lazdyno riešutų
  • 2 kiaušinių baltymų
  • Arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 keturkampių vaflių lakštų

Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje. Atvėsinkite ir nulupkite luobeles.

Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neužvirkite.
Suberkite cukrų ir maišant toliau kaitinkite, kol masė taps vientisa ir šviesiai geltonos spalvos.

Baltymus suplakite iki standžių putų.
Toliau kaitinant medaus ir cukraus mišinį po šaukštelį įmaišykite baltymus. Masė turi būti tiršta ir beveik baltos spalvos.
Tada kaitinkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių. Jokiu būdu neleiskite užvirti.

Galiausiai suberkite vanilinį cukrų ir riešutus.
Masę sukrėskite ant vaflio lakšto, o ant viršaus uždėkite kitą vaflį. Šiek tiek paspauskite.

Kai nuga atvės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Pjaustykite aštriu peiliu norimo dydžio gabalėlius.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*