Orkaitėje keptas karpis
Jums reikės:
- Karpio
- 200g grietinės
- 2 svogūnų
- 1 morkos
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
- Šviežių petražolių ir krapų
- Druskos ir pipirų
Karpį, iš abiejų pusių, apibarstyti druska ir pipirais.
Morką sutarkuoti, svogūnus smulkiai supjaustyti ir viską apkepti aliejuje.
Viską sumaišyti su garstyčiomis ir su smulkiai pjaustytais žalumynais. Visą masę sudėti į karpio vidų.
Grietinę atskiesti su puse stiklinės vandens ir supilti į skardą ant karpio.
Kepti 200C temperatūroje apie 20 minučių. Kepant vis palaistyti skysčiu.
Dėti į salotomis papuoštą lėkštę. Papuošti vyšniniais pomidorais ir keliais kaparėlių grūdeliais. Skanaus!