Plėšoma česnakinė duonelė

Plėšoma česnakinė duonelė

Jums reikės

  • 200ml vandens
  • 100ml pieno
  • 40g šviežių mielių
  • Pusės arbatinio šaukštelio cukraus
  • 2,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 50ml aliejaus
  • 600g miltų


Užminkykite mielinę tešlą ir padėkite šiltai, kad pakiltų 40-45 min.
Pakilusią tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio lakštą. Ištepkite pertepimu ir supjaustykite 5 cm storio juostelėmis. Juosteles sulankstykite kaip armoniką ir stačiai sudėkite į kepimo formą. Dar pakildinkite ir kepkite iki 190C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanu ir šilta, ir atvėsusi.
Pertepimui

  • 4 česnako skiltelių
  • 120g sviesto
  • Trupučio druskos
  • Petražolių, krapų

Į tirpintą sviestą sudėkite trintą česnaką, druską ir smulkintus krapus , bei petražoles.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*