Plėšoma česnakinė duonelė
Jums reikės
- 200ml vandens
- 100ml pieno
- 40g šviežių mielių
- Pusės arbatinio šaukštelio cukraus
- 2,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 50ml aliejaus
- 600g miltų
Užminkykite mielinę tešlą ir padėkite šiltai, kad pakiltų 40-45 min.
Pakilusią tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio lakštą. Ištepkite pertepimu ir supjaustykite 5 cm storio juostelėmis. Juosteles sulankstykite kaip armoniką ir stačiai sudėkite į kepimo formą. Dar pakildinkite ir kepkite iki 190C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanu ir šilta, ir atvėsusi.
Pertepimui
- 4 česnako skiltelių
- 120g sviesto
- Trupučio druskos
- Petražolių, krapų
Į tirpintą sviestą sudėkite trintą česnaką, druską ir smulkintus krapus , bei petražoles.