Ryžių miltų sausainiai

Ryžių miltų sausainiai

Jums reikės:

  • 500g ryžių miltų
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 4 šaukštų dirbtinio medaus
  • 2 kiaušinių
  • 4 šaukštų pieno
  • Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštų miltų

Medų sumaišyti su minkštu sviestu ir plaktais kiaušiniais. Masę gerai išsukti ir suberti abejus miltus su kepimo milteliais. Gerai išminkyti. Tešlą palikti pastovėti 15-20 min., kad geriau išbrinktų ryžių miltai.

Ryžių miltų sausainiai

Prieš kočiojant tešlą, stalą būtina pavilginti aliejumi. Poto iškočioti 3-4 cm storio lakštą. Kadangi tešla yra minkšta ir lipni, todėl reikia pjaustyti nedidelius sausainiukus. Jeigu sausainiai sunkiai nusiims nuo stalo, pakiškite peilį ir gražiai nuimkite.

Kepti 180 C orkaitėje, kol gražiai pagels.
Iš skardos išimami tik gerai atvėsę.
Šie sausainiai gaunasi trapūs ir tirpstantys burnoje.

 

Komentavimas užrakintas.