Ryžių miltų sausainiai
Jums reikės:
- 500g ryžių miltų
- 100g kambario temperatūros sviesto
- 4 šaukštų dirbtinio medaus
- 2 kiaušinių
- 4 šaukštų pieno
- Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 šaukštų miltų
Medų sumaišyti su minkštu sviestu ir plaktais kiaušiniais. Masę gerai išsukti ir suberti abejus miltus su kepimo milteliais. Gerai išminkyti. Tešlą palikti pastovėti 15-20 min., kad geriau išbrinktų ryžių miltai.
Prieš kočiojant tešlą, stalą būtina pavilginti aliejumi. Poto iškočioti 3-4 cm storio lakštą. Kadangi tešla yra minkšta ir lipni, todėl reikia pjaustyti nedidelius sausainiukus. Jeigu sausainiai sunkiai nusiims nuo stalo, pakiškite peilį ir gražiai nuimkite.
Kepti 180 C orkaitėje, kol gražiai pagels.
Iš skardos išimami tik gerai atvėsę.
Šie sausainiai gaunasi trapūs ir tirpstantys burnoje.