Spurgos „Churros”

Spurgos „Churros”

Jums reikės

  • 150ml vandens
  • 2 kiaušinių
  • 55g sviesto
  • 75g miltų
  • Pusės šaukštelio cukraus
  • Aliejaus kepimui

Spurgoms apibarstyti:

  • 2 šaukštelių cukraus
  • Šaukštelio cinamono

Į puodą supilame vandenį, sviestą bei cukrų ir kaitiname tol, kol ištirps sviestas. Kai vandens paviršius pradės judėti, tada suberiame miltus. Ugnį susimažiname iki mažiausios ir masę maišome tol, kol viskas gražiai atlips nuo puodo sienelių.

Tada tešlą atvėsiname ir po vieną įmaišome kiaušinius. Masę sudedame į konditerinį maišelį ir į labai gerai įkaitintą aliejų spaudžiame nedideles juosteles. Kepdamos jos gražiai išsipučia. Spurgos iškepa labai greitai. Iškeptas spurgas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Iškepusias apibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*