Silkių šprotai (keptos silkės)
Jums reikės:
- 2 silkės
- 2 svogūnai
- 3 valg. šaukštai džiuvėsėlių
Marinatui:
- 2 valg. šaukštai aliejaus
- 1 valg. šaukštas acto
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 1,5 stiklinės vandens
- Truputis pipirų, lauro lapelis
Iš silkės išimami kaulai. Silkę būtina pamarkinti vandenyje, kad nebūtų tokia sūri.
Poto ji supjaustoma į 4 ar 5 gabalėlius. Kiekvienas gabalėlis apvoliojamas džiuvėsėliuose ir apkepama aliejuje. Svogūnai supjaustomi smulkiai ir taip pat apkepami. Juos sudėti ant keptų silkių ir užpilti marinatu.
Marinatui vanduo užverdamas. Sudedama prieskoniai, cukrus, aliejus ir actas ir paverdama 2-3 minutes. Marinatas užpilamas karštas.