Silkių šprotai (keptos silkės)

Silkių šprotai (keptos silkės)

Jums reikės:

Kepta silkė

  • 2 silkės
  • 2 svogūnai
  • 3 valg. šaukštai  džiuvėsėlių

Marinatui:

  • 2 valg. šaukštai aliejaus
  • 1 valg. šaukštas acto
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus
  • 1,5 stiklinės vandens
  • Truputis pipirų, lauro lapelis

Iš silkės išimami kaulai. Silkę būtina pamarkinti vandenyje, kad nebūtų tokia sūri.



Poto ji supjaustoma į 4 ar 5 gabalėlius. Kiekvienas gabalėlis apvoliojamas džiuvėsėliuose ir apkepama aliejuje. Svogūnai supjaustomi smulkiai ir taip pat apkepami. Juos sudėti ant keptų silkių ir užpilti marinatu.
Marinatui vanduo užverdamas. Sudedama prieskoniai, cukrus, aliejus ir actas ir paverdama 2-3 minutes. Marinatas užpilamas karštas.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*