Skruzdėlynas
Skruzdėlyno kepimui reikės:
- 4 kiaušiniai
- 350g miltų
- 0,5l aliejaus virimui
- Truputis druskos
- 100 g miltų pabarstymui
Medaus virimui (lipinimui) reikės:
- 1 stiklinė dirbtinio medaus
- 0,5 stiklinės cukraus
- 0,5 stiklinės vandens
Kiaušiniai gerai išplakami su druska. Po truputį beriami miltai ir tešla labai gerai išminkoma. Tešla turi gautis minkšta. Tešlą kočiojant būtina pasibarstyti stalą miltais. Reikia iškočioti kiek galima ploniau.
Iškočiotą tešlą supjaustyti įvairiausio dydžio kvadratėliais. Dėti į karštą aliejų ir kepti.
Iškeptą kiekvieną kvadratėlį apipilti karštu medumi ir lipinti skruzdėlyną.
Skruzdėlyno forma – pagal kiekvieno fantaziją.
P.S. Medaus virimas:
Vandenį, cukrų ir medų pavirinti tol, kol paviršiuje pradės darytis smulkūs burbuliukai.
Visą skruzdėlyno gamybos procesą galite pamatyti čia: