Šokoladinis glaistas
Jums reikės:
- 1,5 – 2 stikl. cukraus pudros
- 1 šaukšto kakavos miltelių
- 200g šokolado ( tinka tiek juodas, tiek ir pieniškas )
- 3 baltymų
Šokoladą ištirpinti karšto vandens vonelėje.
Baltymus ištrinti su cukraus pudra ir kakavos milteliais. Pudrą pilti po truputį, tik ne visą iš karto, nes kiaušinių dydis irgi skiriasi.
Kai pudra bus gerai ištrinta, supilti jau atvėsusį šokoladą, permaišyti ir greitai dažyti savo kepinius, nes glaistas greitai stengsta.
Jeigu nespėjate visko nudažyti, o glaistas jau po truputį pradeda stengti, galite įmaišyti truputį baltymo.
Šis glaistas tinka ne tik grybukams dažyti, bet ir tortams aplieti.