Trapūs riestainiai
Jums reikės:
- 250g sviesto
- 200g cukraus
- 3 stiklinių miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
- 3 kiaušinių
Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su 150g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite 2 kiaušinius, berkite miltus ir kepimo miltelius. Priklausomai nuo kiaušinių dydžio, miltų gali reikėti ir daugiau. Suminkykite tešlą.
Išminkyta tešla neturi būti kieta. Tešlą dėkite 40 – 50 min. į šaldytuvą.
Išėmę iš šaldytuvo darykite riestainius, juos aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite likusiu cukrumi.
Kepkite 180C orkaitėje, kol viršus gražiai apskrus.