Vaniliniai zefyrai be kiaušinių

Vaniliniai zefyrai be kiaušinių

Jums reikės:

Vaniliniai zefyrai

  • 300g cukraus
  • Pusės stiklinės vandens
  • 8g želatinos
  • 3g citrinos rūgšties
  • Galo arbatinio šaukštelio sodos
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus

Paruošiame želatiną su puse kiekio recepte nurodyto vandens.
Iš likusio vandens ir cukraus išverdame sirupą. Jį virti ant nedidelės ugnies apie 7 minutes.

Į didesnį indą supilame dar karštą sirupą ir ištirpintą želatiną. Plakame plaktuvu, vidutiniu greičiu, apie 10 minučių, kol masė pasidaro balta.
Suberiame citrinos rūgštį, vanilinį cukrų ir sodą ir dar plakame apie 15 minučių. Masė turi gautis labai tiršta.

Tada masę sudedame į konditerinį maišelį ir gražiai išspaudžiame nedidelius zefyrus į kepimo popieriumi ištiestą skardą.
Paliekame per naktį, kad zefyrai gerai išdžiūtų. Nieko kepti nereikia.

P.S. Būtina viską plakti tiek minučių, kiek parašyta recepte. Jeigu masė bus išplakta per mažai, zefyrai bus minkšti ir neskanūs.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*