
Vyniotinis su sūreliais ir aguonomis
Jums reikės:
- Šaldytos bemielės tešlos (tos kur yra 2 lapeliai)
- 6 savo mėgstamų saldžių varškės sūrelių
- 4 valgomųjų šaukštų aguonų
- 2 valgomųjų šaukštų cukraus pudros
- 2 kiaušinių
- 100g lydyto sviesto
Tešlą paruoškite taip, kaip parašyta ant pakuotės.
Poto abu tešlos lapelius iškočiokite, kad jie beveik padvigubėtų ir abi tešlas aptepkite lydytu sviestu.
Abiejų tešlos gabalų kraštus aptepkite plaktais kiaušinio tryniais.
Ant vieno tešlos gabalo išilgai po du sudėkite sūrelius. Tešlos šonus užlenkite ir susukite į vyniotinį.

Sūrelių vyniotinio gamyba
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, juos atsargiai sumaišykite su cukraus pudra ir nuplikintomis aguonomis.
Šia mase aptepkite antrą tešlos gabalą. Tada ant jos uždėkite susuktą tešlą su sūreliais. Vėl kraštus užlenkite į vidų ir susukite vyniotinį ( sūrelių vyniotinis lieka viduje, o ant viršaus aguoninis).
Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 180C temperatūroje, kol gražiai apskrus.
P.S. Sūreliai gali būti skirtigų skonių, tai pyragas bus dar įdomesnis.