
Žuvies tortas
Tortas daromas su karšto rūkymo skumbre.
Reikia skumbrę suplėšyti arba supjaustyti į nedidelius gabaliukus. Paimti torto apvalią formą (tokią, kad nusiimtų šonas) ir gražiai dėti eilėmis:
- 1 eilė: skumbrė, ant jos plonu sluoksniu uždėta majonezas;
- 2 eilė: smulkiai supjaustytos virtos morkos, kartu su svogūnais pakepintos aliejuje.
- 3 eilė: pikantiškos salotos (virti kiaušiniai, fermentinis sūris, majonezas ir česnakas);
- 4 eilė: vėl rūkyta žuvis, majonezas…
Eilių skaičius daromas pagal kiekvieno norą. Mano tortas padarytas iš 8 eilių.
Torto viršų reikia papuošti. Šiuo atveju aptepta majonezu ir apibarstyta virtais tarkuotais kiaušinio tryniais.
Taip padarytą tortą reikia padėti į šaldytuvą (geriausia pasidaryti iš vakaro), o kitą dieną atsargiai nuėmus formos šonus,patiekti ant stalo.