Gaivus želės tortas

Gaivus želės tortas

Jums reikės:

Gaivus želės tortas

  • Biskvito
  • 400g mėgstamo skonio jogurto
  • 1 valgomo šaukšto želatinos
  • Pusės stiklinės karšto virinto vandens
  • 1 pak. kivių skonio žele
  • 1 pak. vyšnių skonio žele

Papuošimui:

  • Bananų
  • Obuolys
  • Besėklių vynuogių

Želatiną išbrankinti karštame vandenyje. Kai atvės – sumaišyti su jogurtu.
Į apvalią torto formą dėti supjausytą riekelėmis biskvitą, o ant viršaus užpilti jogurtą. Dėti tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.

Žele paruošti pagal aprašymą, tik naudoti mažiau vandens.
Kai sustings jogurtinis sluoksnis, ant jo užpilame vyšnių skonio žele ir vėl dedame į šaldytuvą.

Kai šis sluoksnis sustings, tortą puošiame bananais ir vynuogėmis. Tada vaisius atsargiai užpilame trupučiu kivių skonio žele ir vėl dedame į šaldytuvą.
Iš obuolio išpjaustome du lapelius ir juos pridedame prie vynuogių kekės. Vėl užpilame trupučiu žele ir vėl dedame šaltai.

Gaivus želės tortas (prapjautas)

Kai sustings ir šis sluoksnis, užpilame likusią žele ir vėl dedame į šaldytuvą. Tortą laikyti apie 12 val. šaltai.

Išėmus iš šaldytuvo formą sekundei reikia pamerkti į karštą vandenį, kad želė atliptų nuo kraštų.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*