Gaivus želės tortas
Jums reikės:
- Biskvito
- 400g mėgstamo skonio jogurto
- 1 valgomo šaukšto želatinos
- Pusės stiklinės karšto virinto vandens
- 1 pak. kivių skonio žele
- 1 pak. vyšnių skonio žele
Papuošimui:
- Bananų
- Obuolys
- Besėklių vynuogių
Želatiną išbrankinti karštame vandenyje. Kai atvės – sumaišyti su jogurtu.
Į apvalią torto formą dėti supjausytą riekelėmis biskvitą, o ant viršaus užpilti jogurtą. Dėti tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.
Žele paruošti pagal aprašymą, tik naudoti mažiau vandens.
Kai sustings jogurtinis sluoksnis, ant jo užpilame vyšnių skonio žele ir vėl dedame į šaldytuvą.
Kai šis sluoksnis sustings, tortą puošiame bananais ir vynuogėmis. Tada vaisius atsargiai užpilame trupučiu kivių skonio žele ir vėl dedame į šaldytuvą.
Iš obuolio išpjaustome du lapelius ir juos pridedame prie vynuogių kekės. Vėl užpilame trupučiu žele ir vėl dedame šaltai.
Kai sustings ir šis sluoksnis, užpilame likusią žele ir vėl dedame į šaldytuvą. Tortą laikyti apie 12 val. šaltai.
Išėmus iš šaldytuvo formą sekundei reikia pamerkti į karštą vandenį, kad želė atliptų nuo kraštų.