Tikrasis Napoleonas
Jums reikės:
- 2,5 stiklinės miltų
- 250g sviesto
- Pusės stiklinės „parūgštinto“ citrinos sultimis vandens
Kremui: - 1,5 stiklinės pieno
- 1,5 šaukšto krakmolo
- Pusės stiklinės cukraus
- 200g sviesto
- Vanilinio cukraus
- Keleto šaukštų juodųjų serbentų džemo
Ant medinės lentelės kapokite sviestą su miltais. Po truputį pilkite „parūgštintą“ vandenį, kol pasidarys minkoma tešla.
Išminkytą tešlą šaldykite apie 1 valandą.
Tada iškočiokite 6 lakštus, dėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Lakštus subadykite šakute, kad kepant mažiau deformuotųsi.
Lakštai kepami apie 10min 170C orkaitėje.
Iškepti lakštai sutepami kremu, o vienas sluoksnis pertepamas džemu.
Susluoksniavus tortą, paskutinį lakštą sutrupinkite ir trupiniais papuoškite torto viršų bei šonus.
Kremas:
Krakmolą ištirpinkite pusėje stiklinės pieno. Likusį pieną užvirkite su cukrumi ir maišant po truputį pilkite tirpintą krakmolą. Kaitinkite 2 – 3 minutes, kol kremas sutirštės. Kai kremas atvės, jį sumaišykite su kambario temperatūros sviestu ir vaniliniu cukrumi.