Tortas Medutis
Jums reikės:
- 3 kiaušinių
- 3 valgomų šaukštų dirbtinio medaus
- 100g. margarino
- 1 stiklinės cukraus
- 3 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 5 stiklinių miltų
Į dubenį sudėkite kiaušinius, margariną, cukrų ir medų. Dubenį statykite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant kaitinkite. Gerai maišykite, kad nesutrauktų kiaušinių.
Kai masė gerai įkais, nukelkite dubenį nuo puodo ir supilkite miltus su kepimo milteliais.Tešlą minkykite tol, kol nelips prie rankų.
Tešlą kočiokite, kol ji dar šilta – lengviau kočiosis. Prieš tai stalą pasibarstykite miltais.
Kepkite 180 C temperatūroje, kol lakšteliai gražiai apgels.
Kai visi torto lakštai iškeps, juos susipjaustykite tokio dydžio, kokio norėsite turėti savo tortą.
Lakštus sutepkite kremu. Kremo tepkite daug, kadangi grietinėlė labai gražiai susigers į lakštelius.
Torto viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu ir apiberkite maltais trupiniais, kurie liko apsipjausčius lakštus. Suteptą tortą dėkite nakčiai į šaldytuvą.
Kremas:
- 3 didelių indelių grietinėlės
- Cukraus pagal skonį
- Citrinos rūgšties pagal skonį
- Nutarkuotos citrinos žievelės
Viską gerai suplakite.