Kavos tortas

Kavos tortas

Biskvitui reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 4oog. cukraus
  • 300g. miltų
  • 5 šaukštų kakavos miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių sodos
  • 400g. grietinės
  • Sirupo lakštams sudrėkinti


Dubenyje ištrinkite kiaušinius su cukrumi, kol ištirps cukrus.
Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę išmaišykite su kakava ir sukrėskite į kiaušinių masę.
Tada suberkite miltus ir supilkite grietinę su soda.

Tešlą supilkite į apvalią 25cm skersmens sviestu pateptą skardą ir kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Kavos tortas


Iškeptą biskvitą perpjaukite, kad turėtumėte 4 biskvito lakštus.
Imkite po vieną lakštą, apšlakstykite sirupu ir aptepkite kremu. Taip padarykite su visais likusiais lakštais.

Torto viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu. Apibarstykite kakavos milteliais. Galite puošti kavos pupelėmis.
Tortą per naktį laikykite šaldytuve.

  • Kremas:
  • 2 pak. sviesto
  • 0,5 stiklinės stiprios kavos
  • 2 ind. karamelizuoto sutirštinto pieno ,,Rududu,,

Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su ,,Rududu,,.Maišant plona srovele supilkite kavą ir gerai išmaišykite.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*