Greiti čeburekai
Jums reikės:
- Maltos mėsos (kokią labiausiai mėgstate)
- Svogūno
- Druskos, pipirų
- Vaflių lakštų
Tešlai:
- 1 stiklinės miltų
- 4 valgomų šaukštų majonezo
- 2 kiaušinių
- Pagal skonį prieskonių
Svogūnas labai smulkiai supjaustomas arba sumalamas.
Į mėsą dedamas svogūnas, druska ir pipirai. Mėsa jau paruošta.
Kiaušiniai išplakami su majonezu ir prieskoniais. Beriami po truputį miltai ir viskas maišoma. Tešla turi būti tirštesnė negu blynams.
Vaflius reikia supjaustyti tokio dydžio ir formos, kokių norite čeburekų. (Aš pjausčiau vaflius trikampiais, todėl išėjo dailūs nedideli čeburekai ).
Ant vaflio tepama mėsa ir ji uždengiama kitu vafliu. Taip padaroma su visais vafliais.
Tada po vieną imamas suteptas vaflis, merkiamas į tešlą ir dedamas į keptuvę su karštu aliejumi. Kepama ant lėtos ugnies, kol gražiai apskrunda.
P.S. Šiame recepte mėsos normos nėra.