Kalėdiniai meduoliukai

Kalėdiniai meduoliukai

Jums reikės:

  • 700g. – 800g. miltų (tešla turi gautis minkšta)
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės medaus
  • 2 kiaušinių
  • 1 arbatinio šaukštelio meduolių prieskonių
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Ant lėtos ugnies ištirpiname medų kartu su meduolių prieskoniais.

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus pasidedame atskirai, nes meduoliams jų tikrai neprireiks. Baltymai bus reikalingi gaminant meduoliams glaistą.

Trynius ištriname su cukrumi iki purios masės. Šią masę sumaišome su atvėsusiu medumi. Tada beriame miltus kartu su kepimo milteliais ir gerai išminkome tešlą.

Tešlą iškočiojame kol gausis maždaug 1 cm storio lakštas.
Su įvairiomis formelėmis padarome meduoliukus. Juos dedame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą ir kepame, kol gražiai paraus.

Iškeptus ir atvėsusius puošiame įvairių spalvų glaistu.
Meduolius geriausia laikyti popierinėse dėžutėse arba politeleno maišeliuose. Taip laikomi meduoliai gali stovėti net iki kelių savaičių. Kuo ilgiau stovi, tuo minkštesni pasidaro.

Kaip pasidaryti glaistą rasite čia ->

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*