
Tortas su aguonomis
Baltam torto biskvitui reikės:
- 2 kiaušinių
- 3 valgomųjų šaukštų saldaus sutirštinto pieno
- 3 valgomųjų šaukštų grietinės
- 0,5 stiklinės cukraus
- 280 g. miltų
- Arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Valgomojo šaukšto aguonų
Kiaušinius gerai ištriname su cukrumi, pienu ir grietine. Beriame miltus su aguonomis ir kepimo milteliais. Viską gerai išsukame. Tešla turi gautis kaip tiršta grietinė.
Tešlą pilame į apvalią formą ir kepame iki 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol biskvitas gražiai paraus.
Tada vėl imame tiek pat visų produktų ir pasigaminame antram rudam biskvitui tešlą, tik vietoj aguonų dedame 2 valgomus šaukštus kakavos miltelių. Ir išsikepame rudą biskvitą.

Tortas su aguonomis
Kai biskvitai atvėsta, juos gražiai horizontaliai perpjauname (iš dviejų padarome 4).
Juos pertepame kremu. Torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu.
Tortą dedame šaltai bent kelioms valandoms. Šis tortas yra skaniausias, kai padaromas iš vakaro ir šaldytuve palaikomas per naktį.
Kremas:
- 800g. geros riebios grietinės
- 1 indelis saldaus sutirštinto pieno
- Pagal skonį citrinos rūgšties
Viską labai gerai išmaišyti.
P.S. Vietoj citrinos rūgšties galite naudoti citinos sultis.