Lietuviški cepelinai
Jums reikės:
- 12 žalių didesnių bulvių
- 10 virtų vidutinio dydžio bulvių
- 3 valgomųjų šaukštų krakmolo
- 800g maltos kiaulienos
- Druskos, pipirų
- 1 kiaušinio
- Galo arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
Bulves rekomenduojama išsivirti iš vakaro (nes šaltos geriau tarkuojasi).
Jas nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.
Žalias bulves sutarkuoti bulvėms skirta tarka ir nusunkti.
Į tarkę įdėti citrinos rūgštį (kad nepajuostų), krakmolą ir druską.
Tada sudėti virtas tarkuotas bulves ir viską gerai išminkyti.
Į mėsą įmušti kiaušinį, įdėti druską ir pipirus, ir viską išminkyti.
Daryti vidutino dydžio cepelinus ir dėti į verdantį pasūdintą vandenį.
Virti ant lėtos ugnies 40-45 minutes.
Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.
Skanaus!