Lietuviški cepelinai

Lietuviški cepelinai

Lietuviški tarkuotų bulvių cepelinai


Jums reikės:

  • 12 žalių didesnių bulvių
  • 10 virtų vidutinio dydžio bulvių
  • 3 valgomųjų šaukštų krakmolo
  • 800g maltos kiaulienos
  • Druskos, pipirų
  • 1 kiaušinio
  • Galo arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties

Bulves rekomenduojama išsivirti iš vakaro (nes šaltos geriau tarkuojasi).
Jas nulupti ir sutarkuoti su burokine tarka.

Žalias bulves sutarkuoti bulvėms skirta tarka ir nusunkti.
Į tarkę įdėti citrinos rūgštį (kad nepajuostų), krakmolą ir druską.
Tada sudėti virtas tarkuotas bulves ir viską gerai išminkyti.

Į mėsą įmušti kiaušinį, įdėti druską ir pipirus, ir viską išminkyti.
Daryti vidutino dydžio cepelinus ir dėti į verdantį pasūdintą vandenį.
Virti ant lėtos ugnies 40-45 minutes.

Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.
Skanaus!

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*