Medaus tortas
Jums reikės :
- 1 stiklinės dirbtinio medaus
- 1 stiklinės cukraus
- 3 kiaušinių
- 200g. sviesto
- Trupučio gvazdikėlių
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- Miltų tiek, kad tešla būtų minkšta
Ištirpinti sviestą, į jį supilti medų su cukrumi ir viską kaitinti maišant, kol ištirps cukrus.
Gvazdikėlius ištrinti kartu su kiaušiniais ir supilti į atvėsusią medaus ir sviesto masę. Po truputį berti miltus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą būtų galima kočioti, bet ji dar būtų minkšta. Gerai išminkyti.
Iškočioti 0,5 cm. storio lakštus ir kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Paimti didelę lėkštę ir apipjauti iškeptus lakštus. Nupjautas dalis sumalti.
Visus lakštus pertepti kremu, o likusį kremą sutepti ant torto viršaus bei šonų. Tada visą tortą apibarstyti maltais trupiniais
Padarytą tortą bent kelioms valandoms reikia palaikyti šaldytuve.
Kremas:
- 400g. geros riebios grietinės
- Indelis saldaus sutirštinto kondensuoto pieno
- Citrinos rūgšties pagal skonį