Naminis lydytas sūris

Naminis lydytas sūris

Jums reikės

  • 0,5 kg varškės
  • 0,5 litro pieno
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 šaukštelio sodos
  • 50g sviesto
  • Pagal skonį druskos


Nedideliame puode sumaišome pieną su varške ir kaitiname ant mažos ugnies pastoviai maišant tol, kol varškė sutraukia visą pieno baltymą – puode lieka tik balzganas skystis. Tada visą masą perkošiame per marlę.

Į perkoštą masę dedame sodą, sviestą, kiaušinį ir druską ir pastoviai maišant vėl kaitiname ant mažos ugnies apie 5 min.

Dar karštą sūrio masę supilame į formą, ištiestą drėgna marle (ji reikalinga tam, kad butų patogiau išimti sūrį iš formos).

Atvėsusį sūrį dedame į šaldytuvą. Geriausia laikyti per naktį.

Ryte jau galime valgyti.

P.S. Taip pat, galite dėti pagal savo skonį įvairių prieskoninių žolelių, pipirų ir kt.

Skanaus.

 

 

Komentavimas užrakintas.