Naminis lydytas sūris
Jums reikės
- 0,5 kg varškės
- 0,5 litro pieno
- 1 kiaušinio
- 0,5 šaukštelio sodos
- 50g sviesto
- Pagal skonį druskos
Nedideliame puode sumaišome pieną su varške ir kaitiname ant mažos ugnies pastoviai maišant tol, kol varškė sutraukia visą pieno baltymą – puode lieka tik balzganas skystis. Tada visą masą perkošiame per marlę.
Į perkoštą masę dedame sodą, sviestą, kiaušinį ir druską ir pastoviai maišant vėl kaitiname ant mažos ugnies apie 5 min.
Dar karštą sūrio masę supilame į formą, ištiestą drėgna marle (ji reikalinga tam, kad butų patogiau išimti sūrį iš formos).
Atvėsusį sūrį dedame į šaldytuvą. Geriausia laikyti per naktį.
Ryte jau galime valgyti.
P.S. Taip pat, galite dėti pagal savo skonį įvairių prieskoninių žolelių, pipirų ir kt.
Skanaus.