„Napoleono” tortas
Kremui reikės :
- 3 kiaušinių
- 2 stiklinių cukraus
- 1 stiklinės miltų
- 2 stiklinių pieno
- 300g. sviesto
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi ir miltais.
Į puodą supilti pieną ir pakaitinti iki virimo. Tada po truputį pilti kiaušinių ir miltų masę. Kaitinti ant lėtos ugnies vis pamaišant, kol kremas sutirštės.
Kai kremas šiek tiek atvės, reikia sudėti supjaustytą nedideliais gabaliukais sviestą ir viską gerai išplakti mikseriu.
Torto lakštams reikės:
- 1 pak. šaldytos bemielės tešlos ( 6 lapelių )
Tešlą paruošti taip, kaip parašyta ant pakelio ir iškepti torto lakštus.
Iškeptų lakštų kraštus apipjauti, kad kraštai būtų lygūs. Lakštus pertepti kremu.
Torto viršų ir šonus aptepti likusiu kremu ir apibarstyti maltais trupiniais, kurie liko appipjausčius lakštus.
P.S. Vieną sluoksnį pertepant, galima ant kremo uždėti rūgščios serbentų uogienės.