Saldus varškės sūris su žele gabaliukais
Jums reikės
- 2 pakelių varškės
- 400g riebios grietinės
- 60g želatinos
- Nepilnos stiklinės cukraus
- Arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 pakelių žele, kivių ir vyšnių skonio
Pasidarome žele kaip parašyta ant pakelio, tik vandens pilame pusę normos, kad žele gabaliukai gautųsi tvirtesni ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
Ant želatinos užpilame vandens tik tiek, kad ją tik apsemtų ir paliekame brinkti.
Varškę, grietinę, cukrų ir vanilinį cukrų sutriname „blenderiu“.
Supjaustome nedideliais gabalėliais sustingusią abiejų skonių žele ir suberiame į varškės masę.
Tada ištirpiname išbrinkusią želatiną ir taip pat supilame į varškę. Atsargiai išmaišome ir viską sukrečiame į „sūrmaišį“. Nesunkiai paslegiame ir dedame į šaldytuvą – geriausia visai nakčiai.