Sausainiai ”Valentino širdelės”
Jums reikės:
- 250g. miltų
- 150g. cukraus pudros
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 150g. sviesto
- 1 kiaušinio
Papuošimui:
- 100g. apelsinų marmelado
- 100g. šokolado „Kepiniams”
- 50g. lukštentų graikinių riešutų
Užminkyti tešlą iš tarkuoto sviesto, miltų, cukraus pudros, vanilinio cukraus ir kiaušinio. Uždengti ir padėti į šaldytuvą 1 valandai. Poto tešlą vėl gerai perminkyti ir plonai iškočioti. Formele išpjauti širdeles ir sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepti 180- 190C temperatūroje apie 30 minučių.
Iškeptas širdeles aptepti marmeladu ir suklijuoti po dvi.
Šokoladą ištirpinti – indą įstačius į kitą indą su vandeniu. Širdeles aptepti tirpintu šokoladu. Kiekvienos širdelės viduryje įspausti po graikinio riešuto puselę.
P.S. Širdeles taip pat galima aptepti glajumi iš cukraus pudros, sumaišytos su apelsinų sultimis ir papuošti cukruotais vaisiais.