Sausainiai „Zebriukai”
Jums reikės:
- 2 stiklinių miltų
- 120g sviesto
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto grietinės
- Apelsino žievelės
Miltai pabarstomi ant lentelės, viduryje padaroma duobutė, į ją sudedamas sviestas, grietinė, kiaušinis ir įtarkuojama apelsino žievelė.
Viskas kapojama ilgu peiliu, kol visi produktai susimaišys. Paskui tešla suminkoma ir padedama į šaldytuvą pusei valandos. Tada nestorai iškočiojama ir išpjaunamos norimo ilgio juostelės.
Kepama 180C temperatūroje apie 15-20 minučių. Iškepti atvėsinami ir aptepami glajumi.
Glajus:
Kiaušinio baltymas išsukamas su stikline cukraus, kol masės padaugės apie 2 – 3 kartus. Pabaigoje įberiama pagal skonį citrinos rūgšties. Paruoštu glajumi tepami sausainiai ir paliekami apdžiūti.