Skanūs čeburekai

Skanūs čeburekai

Čeburekai

Čeburekų tešlai reikės:

  • 200g. varškės
  • 2 kiaušinių
  • Pusė arbatinio šaukštelio sodos
  • 1 arbatinis šaukštelis aliejaus
  • 50g. kefyro
  • Druskos
  • Miltų tiek,kad tešla būtų minkšta
  • Aliejaus virimui

Įdarui:

  • 400g. maltos kiaulienos
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 2 valgomi šaukštai grietinės
  • Druskos, pipirų


Tešlos gaminimas: Pirmiausia suberti sodą į kefyrą ir palikti pastovėti 15 minučių.
Varškę ištrinti su druska ir kiaušiniais. Įpilti aliejų ir kefyrą su soda. Tada maišant po truputį pilame miltus. Jų reikia tiek, kad tešla būtų minkšta ir dar šiek tiek liptų prie rankų. Gerai išminkome ir paliekame tešlą pailsėti, kol paruošime mėsos įdarą.

Įdaro gaminimas:  Svogūnus supjaustyti labai smulkiai. Į maltą mėsą sudėti svogūnus, grietinę ir visus prieskonius.

Pasiberti ant stalo miltų, tešlą plonai iškočioti, dėti mėsą ir formuoti čeburekus. Virti aliejuje.

P.S.  Iš karto nereikia padaryti visų čeburekų, nes kol iškeps kiti, padaryti bestovėdami apdžius. Geriausia pasidaryti 4,  juos išsikepti ir poto vėl pasidaryti.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*