Sluoksniuotos tešlos sausainiai

Sluoksniuotos tešlos sausainiai

Jums reikės

  • Pirmai tešlai
  • 100g grietinės
  • 100g miltų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Antrai tešlai
  • 100g kambario temperatūros sviesto
  • 100g miltų
  • 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Užsiminkome abi tešlas iš joms skirtų produktų. Stalą apibarstome miltais ir  iškočiojame abi tešlas vienodo dydžio ir 1,5 cm storio gabalais. Tada dedame abu tešlos gabalus vieną ant kito, iškočiojame 1 cm storio ir sulankstome kaip voką. Vėl kočiojame ir vėl lankstome voką. Taip kartojame keletą kartų.

Po to dedame į šaldytuvą 30 minučių. Atšalusią tešlą iškočiojame 1 cm storio ir supjaustome norimo dydžio sausainiais. Kepame iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Žinoma, šiuos sausainius galite daryti ir kitokios formos, bei ant sausainių viršaus, galima dėti įvairių priedų, pvz.:
sausainių viršų aptepame plaktu kiaušiniu, užbarstome cukraus ir paskaniname saulėgrąžų sėklomis.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*